Σίτιση

H Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη (ΠΦΛ) αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου άμεσα συνδεδεμένο με το Α.Π.Θ. και τη λειτουργία του. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στα ανατολικά της πανεπιστημιούπολης, με δύο μεγάλες αίθουσες και αντίστοιχες εισόδους, μία επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και μία επί της Εγνατίας.

 

Σκοπός λειτουργίας της αποτελεί η παροχή καθημερινής ποιοτικής σίτισης (άνω των 15.000 γευμάτων ημερησίως), η βελτίωση των βιοτικών συνθηκών, η ψυχαγωγία και η προαγωγή της κοινωνικής και πνευματικής μόρφωσης των φοιτητών και φοιτητριών μας.

 

Εκτός του κεντρικού κτιρίου της ΠΦΛ, σίτιση παρέχεται στους φοιτητές των αποκεντρωμένων Τμημάτων της Σχολής Καλών Τεχνών στη Θέρμη και στη Σταυρούπολη, των Τμημάτων της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών και Θέρμης, καθώς και στις Κλινικές της Κτηνιατρικής Σχολής. Επίσης, η σίτιση των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας, στο Αγρόκτημα του ΑΠΘ, θα υλοποιηθεί εφόσον διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος εστιατορίου στο Αγρόκτημα, με ευθύνη του Τμήματος Γεωπονίας. Κατά τους θερινούς μήνες, η ΠΦΛ αναλαμβάνει τη σίτιση των φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, που κάνουν την πρακτική τους άσκηση, στα Πανεπιστημιακά Δάση, στο Περτούλι Τρικάλων και στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής.

 

Η αίτηση για την έκδοση κάρτας σίτισης, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσα από το περιβάλλον https://register.auth.gr  και ξεκινάει από την 1η Σεπτεμβρίου για κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος.  Απαιτείται ιδρυματικός λογαριασμός, ο οποίος για τους νεοεισερχόμενους/-ες φοιτητές και φοιτήτριες εκδίδεται μετά την εγγραφή τους και την ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ, με την καταχώρηση των στοιχείων τους στην προαναφερθείσα πλατφόρμα, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται κάθε ακαδημαϊκό έτος, με το τέλος της προθεσμίας εγγραφών. Οδηγίες σχετικά με τη διεκπεραίωση της αίτησης από την ΠΦΛ αποστέλλονται στον ιδρυματικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του/της φοιτητή/-τριας.

 

Στις εγκαταστάσεις της ΠΦΛ στεγάζεται, επίσης, η Υγειονομική της Υπηρεσία,  στην οποία μπορούν να προσέρχονται καθημερινά, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΑΠΘ, και στην οποία α) παρέχονται Α΄ Βοήθειες, κλινική εξέταση -χωρίς όμως τη δυνατότητα συνταγογράφησης- εμβολιασμοί και συμβουλές σε θέματα Αγωγής Υγείας, β) εκδίδεται η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (Ε.Κ.Α.Α.), για ανασφάλιστους  φοιτητές και φοιτήτριες, που πρόκειται να μεταβούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γ) λειτουργεί συμβουλευτικός σταθμός ψυχολογικής υποστήριξης (ΚΕΣΥΨΥ), με προγραμματισμένες επισκέψεις (ραντεβού). 

 

Τέλος, η Λέσχη στηρίζει τις πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες των φοιτητών και φοιτητριών, και συγκεκριμένα τη διοργάνωση καλλιτεχνικών, πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων και διατηρεί μουσικό τμήμα με χορωδία και φωτογραφικό όμιλο. Στον 2ο όροφο του κεντρικού κτιρίου και σε κατάλληλο μουσικό χώρο, φιλοξενείται και υποστηρίζεται η Χορωδία του ΑΠΘ «Χρήστος Μάντακας» καθώς και πλήθος φοιτητών που κάνουν μουσικές πρόβες. Η μουσική αίθουσα διαθέτει πιάνο για τις ανάγκες των φοιτητών που συντηρείται με δαπάνη της ΠΦΛ. Στο 2ο όροφο λειτουργεί επίσης καφέ με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

 

Πληροφορίες:

τηλ. 2310 992612

email: pfl@auth.gr

μενού της εβδομάδας: https://www.auth.gr/units/596/weekly-menu