ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (FONTAINEBLEAU, ΓΑΛΛΙΑ) - 16.2.2018

Σύμφωνα με το έγγραφο  ΔΔΕ/306/21.2.2017  του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το 8ο φεστιβάλ Ιστορίας της Τέχνης, που θα διεξαχθεί από 1 έως 3 Ιουνίου 2018 στο Fontainebleau της Γαλλίας, με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, προσκαλεί Έλληνες φοιτητές και Ελληνίδες φοιτήτριες Ιστορίας της Τέχνης, προχωρημένου επιπέδου (1ου και 2ου κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών), να συμμετέχουν στην 6η Διεθνή Συνάντηση Φοιτητών & Φοιτητριών, που θα διεξάγεται εκ παραλλήλου.
 
Η συμμετοχή θα είναι επιχορηγούμενη, καλύπτοντας τη διατροφή και τα έξοδα διαμονής από την Πέμπτη 31 Μαΐου έως και το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουνίου 2018 και προσφέροντας ένα ποσό 140 € ως αποζημίωση για έξοδα μετακίνησης.
 
Η συμμετοχή περιλαμβάνει: ελεύθερη πρόσβαση στα εργαστήρια (ateliers), τις στρογγυλές τράπεζες, τις προβολές και τις διαλέξεις του προγράμματος του φεστιβάλ, καθώς επίσης και δύο πρωινά εργασίας (Σάββατο και Κυριακή) με τους εισηγητές και τις εισηγήτριες του φεστιβάλ γύρω από την προβληματική και τις μεθόδους της ιστορίας της τέχνης σήμερα, στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Στόχος είναι η εξοικείωση των φοιτητών και φοιτητριών με την έρευνα, σε Ελλάδα και Γαλλία, και η ενημέρωσή τους σχετικά με τις επαγγελματικές επιλογές που τους προσφέρονται στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους. Στα εργαστήρια, τέλος, τα οποία θα συντονίζονται από καθηγητές/-τριες και συντηρητές/-τριες, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις απόψεις τους σχετικά με την ιστοριογραφία του κλάδου. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να αποστείλουν τα στοχεία τους μαζί με ένα βιογραφικό σημείωμα και μία επιστολή κινήτρων έως τις 16 Φεβρουαρίου 2018 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: festivaldelhistoiredelart@inha.fr
 
Συστατική επιστολή από καθηγητή/-τρια είναι ευπρόσδεκτη. Η γνώση της γαλλικής γλώσσας είναι επιθυμητή. Οι υποψηφιότητες θα εκτιμηθούν με κριτήρια την ακαδημαϊκή αξία και τα κίνητρα, ενώ η σχετικότητα της έρευνας των ενδιαφερομένων με το θέμα του Φεστιβάλ (Το Ονειρο) ή την τιμώμενη χώρα (Ελλάδα) θα ληφθεί επίσης υπόψη.