ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (25.1.2018)

Σύμφωνα με το έγγραφο 4386/Ζ1/11.1.2018 του ΥΠΠΕΘ, η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανακοίνωσε τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας σε Έλληνα ή Ελληνίδα, φοιτητή ή φοιτήτρια για την παρακολούθηση ενός τρίμηνου (17 Μαρτίου - 24 Ιουνίου) προγράμματος γνωριμίας με τις ινδονησιακές τέχνες (Madurese Gamelan, Batik, Krawitan, Javanese dance, Balinese dance) και τον πολιτισμό.
 
Η υποτροφία απευθύνεται σε νέους και νέες ηλικίας 21 έως 27 ετών, με υψηλό ενδιαφέρον/ταλέντο στις τέχνες και βασική γνώση της αγγλικής γλώσσας και προσφέρει:
- μία εβδομάδα προσανατολισμού στη Jakarta
- απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης, συμπεριλαμβανομένων των εξωσχολικών δραστηριοτήτων (κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις, επισκέψεις σε ιστορικές και τουριστικές τοποθεσίες)
- αεροπορικό εισιτήριο μετ' επιστροφής σε οικονομική θέση
- διαμονή και διατροφή
- τοπικές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος
- περιορισμένη ασφάλεια υγείας
- μηνιαίο επίδομα ύψους 2.000.000 Rp (περίπου 124 ευρώ)
 
Η αίτηση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στα οποία συμπεριλαμβάνεται δήλωση προσωπικής δέσμευσης, υποβάλλεται έως τις 25 Ιανουαρίου 2018 στην Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα.
 
Επισημαίνεται ότι:
- το πρόγραμμα διεξάγεται σε κέντρα τεχνών στις 6 περιοχές της Ινδονησίας (Bali, West Sumatera, East Kalimantan, East Java, South Sulawsi, Yogyakarta). Ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το κέντρο, γίνεται γνωριμία με τις διαφορετικές τοπικές τέχνες ή/και γλώσσα. Η επιλογή του κέντρου/περιοχής για κάθε υπότροφο είναι αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια της επιτροπής επιλογής. Η μία εβδομάδα προσανατολισμού, ωστόσο, στη Jakarta, είναι κοινή για όλους/-ες
- η ασφάλεια υγείας είναι στοιχειώδης, οπότε οι υπότροφοι καλό θα είναι να φροντίσουν εξ' ιδίων για την ασφάλεια υγείας τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.
- λαμβάνεται θετικά υπόψη το όποιο καλλιτεχνικό υπόβαθρο των υποψηφίων 
- το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα ινδονησιασκής γλώσσας, ωστόσο, χωρίς να απαιτείται, λαμβάνεται θετικά υπόψη η γνώση, έστω και στοιχειώδης, της επίσημης γλώσσας της χώρας (Bahasa Indonesia)
- Οι υπότροφοι υποχρεούνται να παρακολουθήσουν όλο το πρόγραμμα, στο οποίο περιλαμβάνεται και τελετή λήξης. Σε αντίθετη περίπτωση, και εκτός βεβαιωμένων ιατρικών περιστατικών, χρεώνονται με πρόστιμο και τις δαπάνες ταξιδίου.
- Το πρόγραμμα είναι εντατικό και καλό είναι οι υποψήφιοι/-ες να είναι σίγουροι για την καλή φυσική τους κατάσταστη.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι/-ες πρέπει να απευθύνονται στην κα Dyah Susilowati στην Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cultural.athens@kemlu.go.id και στο τηλέφωνο 210 677 4692 (εσ. 3).