ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Δείτε  εδώ την ανακοίνωση της Ευωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον 7ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό κοινωνικής καινοτομίας με θέμα τα πλαστικά απόβλητα (Challenging Plastic Waste)
 
Ο διαγωνισμός αφορά στην υποβολή project, προϊόντων, υπηρεσιών, επιχειρηματικών προτύπων και συνεργασιών που αντιμετωπίζουν καινοτόμα το ζήτημα των πλαστικών αποβλήτων μέσα από συγκεκριμένους θεματικούς άξονες, όπως: μείωση της κατανάλωσης μοναδικής χρήσης πλαστικών προϊόντων, ανακύκλωση και ανάχρηση πλατικών αποβλήτων, διαχείριση συσσωρευμένων πλαστικών αποβλήτων σε χωματερές, αλλαγή συμπεριφοράς καταναλωτών, εφαρμογή εναλλακτικών επιχειρηματικών προτύπων/βελτιστοποίηση αλυσίδων ανεφοδιασμού για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων ή/και την αύξηση της ανακύκλωσης και επανάχρησης, εισαγωγή νέων υλικών κατάλληλων για κυκλική οικονομία ή πρόσφορων ως εναλλακτική στα ορυκτογενή πλαστικά.
 
Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους και όλες άνω των 18 ετών. Οι συμμετοχές μπορούν να είναι ατομικές ή ομαδικές, από φυσικά πρόσωπα ή και οργανισμούς, από μία χώρα ή και περισσότερες της ΕΕ και συμβεβλημένων χωρών, ενώ μπορούν να υποβληθούν οσεσδήποτε προτάσεις.
 
Τα έπαθλα είναι
- εμπράγματα: ατομική συμβουλευτική, διαδικτυακά σεμινάρια, συμμετοχή σε επιμορφωτικό 3ημερο, συμμετοχή σε δίκτυο ειδικών και σε δίκτυο συμμετεχόντων, και
- χρηματικά: 3 χρηματικά βραβεία ύψους 50.000 Ευρώ και αυτόματη συμμετοχή των νικητών και όσων φτάσουν ως τους ημιτελικούς και τους τελικούς στο βραβείο επίδρασης της επόμενης χρονιάς, με βάση τον κοινωνικό αντίκτυπο της πρότασης.
 
Στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού μπορούν να αναζητηθούν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες (όροι του διαγωνισμού, συχνές ερωτήσεις, κ.λπ.) καθώς και πρόσβαση στην πλατφόρμα υποβολής συμμετοχών. Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση: info@socialinnovationprize.eu
 
Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει στις 4 Απριλίου 2019 (ώρα Βρυξελλών, 12 μεσημέρι)