Υποτροφίες

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ (31.1.2018)

Δείτε  εδώ  το δελτίου τύπου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) σχετικά με 4 προγράμματα υποτροφιών για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών (προδιδακτορικών) σε τομείς σχετιζόμενους με τη ναυτιλία, σε πανεπιστήμια κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υποτροφίες αφορούν σε αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ ηλικίας έως 26 ετών.
 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΚΕΦΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"

Δείτε  εδώ  το δελτίο τύπου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος" σχετικά με τη χορήγηση 9 υποτροφιών για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και Καναδά, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας του Κέντρου με τα εν λόγω Πανεπιστήμια.
 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΣΡΑΗΛ: ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΡΕΥΝΑ, ΓΛΩΣΣΑ (15.12.2017)

Σύμφωνα με το έγγραφο 203655/Ζ1/22.11.2017 του ΥΠΠΕΘ, η κυβέρνηση του Ισραήλ, στο πλαίσιο μορφωτικής συμφωνίας, πρόκειται να χορηγήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 υποτροφίες για α) την πραγματοποίηση σπουδών (μεταπτυχιακές σπουδές, εκπόνηση διδακτορικής διατριβής) ή έρευνας, διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτου

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ PROJECT ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ/ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ -FONDATION MARC DE MONTALEMBERT (15.11.2017)

Το Ίδρυμα MARC DE MONTALEBERT ανακοίνωσε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ύψους 7000 € σε νέους έως 28 ετών, καταγόμενους από χώρα της Μεσογείου, για την εκπόνηση ερευνητικού έργου (project) το οποίο θα συμβάλλει στη γνωριμία με τον Πολιτισμό ή τις Τέχνες του Μεσογειακού κόσμου.
 
Το project πρέπει να εκπονηθεί σε μία ή περιρσσότερες Μεσογειακές χώρες, εκτός της χώρας καταγωγής του/της υποψηφίου. Ο/Η υπότροφος μπορεί να διαμείνει εφόσον το επιθυμεί στην έδρα του Ινστιτούτου στη Ρόδο.
 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΣΤΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ, ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2016-17

Δείτε  εδώ την από 28.9.17 επιστολή της ΕΣΤΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ σχετικά με τη χορήγηση χρηματικών βραβείων, σε παιδιά εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών, που φοίτησαν σε ΑΕΙ της Ελλάδας, το ακαδημαϊκό έτος 2016-17

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ Υ.Δ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ (EFPL) ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ Marie Skłodowska-Curie

Δείτε  εδώ  την ανακοίνωση της Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) σχετικά με την προκήρυξη 18 θέσεων Υ.Δ., με υποτροφία αριστείας χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα  Marie Skłodowska-Curie, σε οποιοδήποτε από τα 19 προσφερόμενα προγράμματα διδακτορικών σπουδών της Σχολής.
 

University of Harvard Center for Hellenic Studies (CHS) 2018- 2019 Fellowships (29.10.17)

Από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard (CHS) ανακοινώθηκε το πρόγραμμα επιστημονικών υποτροφιών για μέλη (fellowships) στις Ελληνικές Σπουδές
 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2018-2019 (31.10.17)

Σύμφωνα με το 149819/Ζ1/11.9.17 έγγραφο του ΥΠΠΕΘ, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Υποτροφιών Αλλαδοπών Φοιητών της Ελβετίας ανακοίνωσε πρόγραμμα υποτροφιών αριστείας, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, συγκεκριμένα για:

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΡΩΓΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (6 & 7/10/2017)

Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα "Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών" της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας προκήρυξε τη χορήγηση:

α) τεσσάρων (4) υποτροφιών, που αφορούν σε προπτυχιακούς φοιτητές ελληνικών ΑΕΙ (πλην της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ & του ΕΚΠΑ και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) και

Σελίδες