3η ΔΕΛΦΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (15.3.2019)

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά τη Δελφική Ακαδημία Ευρωπαϊκών Σπουδών,  ένα κύκλο εντατικών διεπιστημονικών σεμιναρίων, επικεντρωμένων στους τομείς των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, τα οποία απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς/-ές (συμπεριλαμβανομένων των Υ.Δ.) αλλά και προπτυχιακούς/-ές φοιτητές και φοιτήτριες.
 
Για το καλοκαίρι του 2019, η Ακαδημία θα διεξαχθεί από 16-29 Ιουνίου, περιλαμβάνοντας διαλέξεις από παγκοσμίου φήμης εισηγητές και εισηγήτριες. Τα σεμινάρια γίνονται στην αγγλική γλώσσα και υποστηρίζονται από εργαστήρια και διαλέξεις από προσκεκλημένους/-ες ομιλητές/-τριες. 
 
Η 3η Δελφική Ακαδημία Ευρωπαϊκών Σπουδών θα εστιάσει στις περιβαλλοντικές σπουδές και την περιβαλλοντικής πολιτική σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πλαίσια. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν τα εξής 3 διεπιστημονικά σεμινάρια:
 
- Responding to the Anthopocene, Unsustainability and Climate Breakdown: Philosophy, Politics and Economics of the 21st Centure (διδάσκων Prof. John Barry, Queen's University/Belfast)
- Environmental Humanities adn New Materialisms (διδάσκουσα: Prof. Verena Conley, Harvard University)
- Writing Nature: Literature, Science, Ethics (διδάσκων: Prof. James Engel, Harvard University )
 
Η φοίτηση είναι δωρεάν, ενώ στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες προσφέρεται δωρεάν σίτιση (γεύμα-δείπνο) και διαμονή, στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών με τη χορηγία της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας.
 
Οι αιτήσεις, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υποβάλλονται έως τις 15 Μαρτίου 2019 στην κυρία Αθηνά Γκότση, στο email: conferences2@eccd.gr